Proiecte în Derulare

IIA - Cămașa Țărănească

Te provocăm să te mândrești cu IIA moștenită de la străbunii tăi.

Încearcă să găsești povestea ei, astfel vei descoperi ce valoare are această pânză cusută cu trudă și scrisă cu simboluri ce definesc identitatea neamului nostru românesc!

 Pune o poză în comentarii cu IIA ta, evidențiază modelele cusute specifice din zona ta.

Astfel, vom redescoperi valorile uitate în lada de zestre. Ne mândrim cu tine că ai ales să păstrezi IIA și pentru urmașii tăi, astfel vor afla semnificația semnelor și simbolurilor moștenite.

Colegii noștri se întâlnesc la Cluj, în muzeul viu al domnului profesor Alexandru Sanislav, în cătunul Alunu, unde vom primi o explicație documentată despre identitatea noastră.

Fiecare dintre noi poate să organizeze o întâlnire cu tema  IIE STRĂMOȘEASCĂ, unde să aducem generațiile noi să învețe despre rădăcini.

Înpreună ne reconstruim țara cu fiecare proiect

Ultimele Proiecte Realizate

Pentru încurajarea acestei acțiuni, vor fi organizate vizite in gospodarii, grădini și stupine unde veți putea vedea și gusta cele mai bune produse proaspete, fără a fi procesate și tratate chimic.

Șopron cultural – Grădina Zmeilor
Ateliere cu meserii și meșteșuguri tradiționale, piață volantă cu produse locale în zona turistică GRADINA ZMEILOR, tabere pentru adulți și copii, Școală in natura.
Transformare șopron în spațiu colectare, depozitare și procesare nucă
Șopronul este amplasat pe o fundație din beton durabilă, fiind construit pe o structură din lemn rezistentă, care permite lucrări de reamenajare și transformare potrivit scopului propus.
Curățare și reabilitare fântâna satului
Situată central, lângă biserica greco-catolică, casa parohială și căminul cultural, fântâna menționată are o însemnătate istorică pentru locuitorii satului, fiind una dintre primele trei locații care a asigurat apa necesară pentru aceștia și gospodăriile lor.

Susține eforturile noastre printr-o contribuție!

Călin Georgescu:

Încrederea în misiunea noastră, iubirea de țară și de neam să ne dea aripi!

O încredere nelimitată în steaua noastră și în veșnicia neamului românesc.

Așa să ne ajute Dumnezeu să ne ajutăm noi înșine!