Detalii Proiecte

Reparație fântână comunitară – Colonia Sopor


Status: in-desfasurare

Loc desfasurare Judet: Cluj Localitate: Cluj-Napoca

Data propusa pentru realizare: 2022-12-01

Buget estimat: 9500

Suma adunată din donații până în prezent : 4300

Descriere:

Reparație fântână comunitară care necesită curățare, zidire cu piatră, construirea unui coș la fântână și realizarea unui gard in jurul ei.

Fantana "ARMONIA" este situată în Cluj-Napoca, pe strada Soporului.

Este o fântână care are aproximativ 120 ani, un diametru de 1.5 m, adâncime de 7 metri  care a fost construită de localnici în câmp pentru a adăpa animalele.

Materialele utilizate au fost PIATRĂ și PĂMÂNT, care cu trecerea timpului s-au surpat în fântână an de an astfel izvoarele au fost colmatate și apa nu mai izvorea cu acceași putere. 

Dupa zile de sacrificiu, cu ajutor mecanic s-a curățat tot mâlul și pietrele până s-a ajuns la 4 izvoare cate țâșnesc apă vie pentru animalele care încă mai pășunează vara pe dealurile Sporului. 

E la o distanță de 6 km de nebunia orașului, e un loc de vis, o oază pentru toți cei care doresc să bea o apă vie, potabilă și încărcată cu energia locului! 

Acest demers l-au început doi oameni care au CREZUT că e posibilă o schimbare în bine, la care s-au adăugat 7 finanțatori din echipa APS Cluj, 5 volunatri care au muncit fizic din cadul APS și o gospodină desăvârșită care mereu a pregătit o masă caldă pentru volunatri.

Suntem recunoscători că până aici Dumnezeu ne-a ajutat!

Data propusă pentru finalizare: 1 Decembrie 2022