Proiect național

Roadele Pământului Strămoșesc


Roadele Pământului Strămoșesc

Un proiect care unește producători locali, beneficiarii Rod Viu Românesc și totodată toți cei care doresc să ni se alăture pentru a sărbătorii rodul muncii din cultivarea Pământului Strămoșesc.

Sărbătoarea roadelor va fi în a 2-a lună de toamnă, luna Octombrie, sau “Brumarel”, când vom avea un bun prilej de reîntâlnire cu toți membrii și susținătorii Asociației Pământul Strămoșesc.

Sărbătoarea Roadele Pământului Strămoșesc este la a doua ediție, anul trecut fiind o sărbătoare care ne-a unit din toate colturile țării , venind toți cu roade ale pamantului și semințele noastre românești.

La acest proiect invităm pe toți cei care produc orice produs românesc, natural, viu și curat pentru a ne mândri cu neamul nostru.

Exact ca și la ediția de anul trecut vom organiza în mai multe zone ale țării următoarele acțiuni:

  1. Târguri în care susținem vânzare sau troc de produse precum: fructe, legume, conserve (compoturi, gemuri, dulceață), produse de morarit și panificatie (făină, pâine, tăieței, paste, biscuiți, fursecuri, napolitane), dulciuri (drajeuri, caramele, jeleuri, ciocolată, halva, rahat), băuturi alcoolice și nealcoolice (țuică, vin, suc, sirop), carne și preparate din carne, slănină, ouă, lactate și produse din lapte (lapte, unt, smantană, branză), produse apicole ( miere, propolis, polen, fagure, siropuri), cereale (grâu, orz, floarea soarelui, mei, sorb), puieți (pomi fructiferi, arbori ornamentali, arbuști), flori și aranjamente, etc.
  2. Dăruire/schimb de semințe pentru a ne păstra soiurile stăvechi de legume pentru gospodari și soiuri pentu cultura mare. Așa vom încuraja formarea de mici centre care păstrează și îmnulțesc seminșele romanesti de o calitate superioară. Gospodarii care vin la această sarbatoare fac schimb de semințe sau le dăruiesc celor care doresc să le semene, ca următorul sezon să dăruiască mai departe și alor gospodari. Fiecare samanță oferită în dar, este un prilej de bucurie și speranță pentru o noua viata!
  3. Ateliere practice, care fac parte din programul național, HRANĂ – APĂ – ENERGIE ( link spre program ), prin proiectul ROD VIU ROMÂNESC Obiectivul major al Proiectului de Tara îl reprezintă resuveranizarea omului prin modele simple de viață inspirate din ciclul natural al naturii. Programul ROD VIU ROMÂNESC are ca scop ecologizarea agriculturii românești prin metode naturale de a restabili echilibrul.(link spre proiect) Vom face ateliere educative și extrem de interesante despre: Microorganisme – invatam formula de bază pentru a aduce echilibrul naturii la noi în curte/cultură. Microorganisme care se pot folosi la gradină, animale, păsări și o sursă vie de probiotic pentru om. Apă plasmatică - învățăm să ne creăm propriile reactoare care generază o apă echilibrata magnetic și gravitațional Apă enzimatică – astfel aflam beneficiile enzimelor care pot fi transmise în apă din plante aromatice, legume și fructe Porumb fiert- ne vom hrăni cu porum boabe stravechi fiert asezonat cu miere sau sare după preferințe.
  4. Nu va lipsi sunetul dulce al muzici românești, încununată de hora sacră de sărbătoare. Sărbătorim printr-o horă a frației, rodul muncii noastre de- a lungul unui sezon, pe Pamantul Strămoșesc și ne vom bucura de energia bună și de relațiile puternice de înfrățire ce ne unesc și se înrădăcinează adânc în sufletele noastre.

În curand veți găsi informații suplimentare despre acest proiect!

Contactează Coordonatorul

Adina Barantici - Coordonator

Monica Danciu - Coordonator

Florin Anghel - Coordonator

Contactează

Asociația Pământul Strămoșesc

Contactează coordonatorul

Călin Georgescu:

Încrederea în misiunea noastră, iubirea de țară și de neam să ne dea aripi!

O încredere nelimitată în steaua noastră și în veșnicia neamului românesc.

Așa să ne ajute Dumnezeu să ne ajutăm noi înșine!