Detalii Proiecte

Transformare șopron în spațiu colectare, depozitare și procesare nucă


Status: finalizat

Loc desfasurare Judet: Alba Localitate: Tauni

Data propusa pentru realizare:

Buget estimat: 9000

Suma adunată din donații până în prezent :

Descriere:

STADIU ACTUAL

șopronul este amplasat pe o fundație din beton durabilă, fiind construit pe o structură din lemn rezistentă, care permite lucrări de reamenajare și transformare potrivit scopului propus. La parterul obiectivului, pe mijloc, este situată o rampă de încărcare-descărcare, iar pe cele două părți se află anexe zootehnice, care au fost folosite pentru creșterea animalelor.

Partea superioară (podul destinat depozitării furajelor) are un volum generos și este construit din scândură aflată în stadiu de degradare. Acoperișul a fost construit pe o structură din lemn aflată în stare bună, însă necesită lucrări de reabilitare. Șopronul are o lungime de 12 m și o lățime de 8 m, rezultând o suprafață construită de 96 - 100 m2, iar acoperișul său este de cca. 200 m2.

LUCRĂRI DE REAMENAJARE PROPUSE

  • turnarea unui covor de beton pe întreaga suprafață de parter a obiectivului și realizarea unui sistem eficient de colectare și scurgere a apelor pluviale;
  • transformarea anexelor zootehnice din partea stângă și a podului situat deasupra acestora în cinci mari polițe de depozitare;
  • reabilitarea întregului acoperiș prin selectarea și păstrarea țiglăriei bune și înlocuirea celei sparte cu o învelitoare din tablă.